AKMER’den Sudan’da kurban organizasyonu

Bu yıl Sudan'da kurban organizasyonu gerçekleştiren Aksa İlim ve Davet Merkezi AKMER, bölgede kurban kesim ve dağıtım çalışmalarını tamamladı.


AKMER’den Sudan’da kurban organizasyonu Bu yıl Sudan’da kurban organizasyonu gerçekleştiren Aksa İlim ve Davet Merkezi AKMER, Sudan’da kurban kesim ve dağıtım çalışmalarını tamamladı.

Çalışmaların başında Sudan’dan bulunan AKMER kurucusu ve başkanı Hamza Er, kurban çalışmaları için Sudan’da bulunarak bayram namazı sonrasında bölge insanlarıyla bayramlaşıldığını ve ardından kurban kesim ve dağıtım çalışmalarına başlandığını belirtti.

Bu yıl “1 Kurban 1 Fidan” çağrısıyla kurban kampanyasını yürüten AKMER, vekalet verilen tüm hisselerin kesim ve dağıtımlarını başarıyla tamamlayarak fakirliğin hüküm sürdüğü bölgelerdeki insanlara kurban etlerini ulaştırdı ve böylece bölge insanının bayram sevinçlerine ortak olundu.

AKMER kurucusu ve başkanı Hamza Er yürüttükleri kurban çalışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Bu yıl “1 Kurban 1 Fidan” projesi ile başlattığımız Kurban 2018 organizasyonumuzun gerek kesim ve gerekse dağıtım aşamalarında herhangi bir problem yaşanmamış ve çalışmamız başarı ile tamamlanmıştır. Kurban kesim ve dağıtım çalışmalarımızı, Sudan Hartum’da Soba, Kamilin, İngaz, Kelakle bölgelerinde, Omdurman Fetih bölgesinde gerçekleştirdik. Kurban emanetlerinize sahip çıkarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasını sağladık ve bir nebze de olsa onların mutluluklarına ortak olduk.

Bölgede zor durumda olan kardeşlerimizle gönül köprüleri kurarak onlara yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık. Gerek yetim gerekse ihtiyaç sahibi ailelerinin çocuklarına bağışçılarımızın gönderdikleri hediyeleri ulaştırdık.


Bu yıl ilk defa uygulanan proje ile kesilen ve dağıtımı yapılan her bir kurban için bir meyve fidanı dikilmesinin adımları atıldı.

Organizasyon kapsamında bizleri Hartum Özel İstanbul Erkek İlköğretim Okulu yetimhanesinin misafirhanesinde ağırlayan ve rehberlik yapan Yardımeli Derneği Sudan heyetine teşekkür ediyorum.

Ayrıca, Kurban 2018 organizasyonunda görev alan, emeği geçen ve bizlere güvenerek kurban emanetlerini teslim eden tüm bağışçılarımıza da teşekkür ediyoruz.”