AKMER'in Un Yardımları bölgeye ulaştı

AKMER'in çağrısıyla başlayan "Her Evden Bir Torba Un" çalışması 100 tonluk bir yardımın toplanmasına vesile oldu. Toplam 4 Tır Un yardımı kardeşlerimize ekmek olarak ulaşması için bölgedeki fırınlara teslim edildi.


AKMER'in Un Yardımları bölgeye ulaştı Suriye'de ve özellikle Halep'de gerçekleşen yoğun saldırılar acımasız kuşatma sebebiyle beliren ekmek krizi dolayısıyla AKMER'in başlattığı "Her Evden Bir Torba Un" çağrısıyla toplanan yardımlar kardeşlerimize teslim edildi.

İlk olarak 25 tonluk birinci UN TIR'ını Hatay Reyhanlı'dan bölgeye gönderen AKMER yetkilileri daha sonra da 75 tonluk 3 TIR'ı bölgeye ulaştırdı.

Un stoklarının iyice azaldığı, sınır boyunda ve iç kesimlerdeki pek çok fırının faaliyetinin geçici olarak durdurulduğu Suriye'de insanların ekmeğe muhtaç hale geldiği biliniyordu.

AKMER Un Yardımlarının koordinasyonunda Ahmet Uslu ve Faruk Yavuk görev aldılar.

Çağrılarına olan iştirakin sevindirici olduğunu söyleyen AKMER kurucusu yazar Hamza Er,"kardeşlerimizin davetimize şevkle icabet etmeleri sonucunda Rabbimiz bu ihlaslı çabaları bereketlendirdi ve böylece düşünülen çıtanın üzerine çıktık." dedi. "Bütün fedakarlıklar tek bir çocuğumuzun tebessümüne sebep olacaksa iyi ki yapmışız diyerek Allah'a hamd ettiklerini"  belirten Hamza Er emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini dile getirdi.

İkinci etap yardımları teslim etmek için bölgeye de geçen AKMER kurucusu yazar Hamza Er,bölgedeki çaresizliğin maalesef devam ettiğini üzülerek gördük dedi. Hamza Er emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini de vurguladı.

Birçok AKMER mensubu ve gönüllüsü kardeşimizin bu hayr yarışına ortak olduğunu ifade eden Er, ayrıca birçok kardeş İslami çalışma gruplarından da destek aldıklarını söyledi.

Hamza Er, çalışmalarına destek veren İzmir Özgün-Der ve Edremit Kardeşlereli Derneği ile birlikte Rize Çayeli, İstanbul Şirinevler ve Ankara Eryaman'dan ellerini bizlere uzatan İslami çalışma halkalarının mensuplarına da teşekkür etti.