Esan Gül, Gençliğin Kimlik Oluşumunu anlattı

AKMER Sabikun Gençlik Çalışmasının düzenlediği ve Uzman Psikolog-yazar Esan Gül’ün konuşmacı olarak katıldığı "Gençliğin Kimlik Oluşumu’’ konulu söyleşi İstanbul Kağıthane Kütüphanesinde gerçekleştirildi.


Esan Gül, Gençliğin Kimlik Oluşumunu anlattı Aksa İlim ve Davet Merkezi AKMER'in Gençlik Çalışması olan Sabikûn Gençlik 2017-2018 döneminde Aylık Söyleşiler düzenliyor. Konularında uzman hatiplerin katılımıyla gerçekleşecek olan programlarla sağlıklı bir kimlik inşası hedefleniyor.

Her ayın son Cumartesi günü gerçekleşecek olan programların bu ayki konuğu Uzman Psikolog-yazar Esan Gül'dü... Esan Gül "Gençliğin Kimlik Oluşumu" konulu sunumuyla düşündürücü tesbitlerde bulundu. 

Söyleşi Sabikûn Gençlik Çalışması adına Muhammed Altun’un selamlama konuşmasıyla başladı. Muhammed Altun, “gençlik bir toplumun tohumudur, gençlik bir toplumun umududur, gençlik bir toplumun kalkış noktasıdır. Bizler, bu duyarlılığı kazanabilme ve çevremize hissettirebilme adına bu dönem söyleşiler serisi düzenlemeye karar verdik. İnşallah her ay birbirinden önemli konu ve konuklarımızla sorunlarımızı ve sorumluluklarımızı konuşabildiğimiz söyleşilerimize siz kardeşlerimizi bekliyoruz.”diyerek Uzman Psikolog-yazar Esan Gül'ü kürsüye davet etti.



Yazar Esan Gül, konferansına "Ben kimim? " sorusuyla başlayarak, kimlik oluşumunda özdeşleşme ve çatışmanın nedenlerinin şu maddeler halinde izah etti:

Zaman: Geçmiş, günümüz ve gelecek bakış açısının belirlediği kimlik oluşumu

Mekan: Tarihi mekanların kimlik oluşumu üzerine etkileri

Tabiat: Tabiatı rakip düşünüp yok etme ve tamamen tabiatta yok olma mistisizmi

Aile: Aile ortamında anne –baba ve ebeveyn-çocuk ilişkisi.

Çocuk kendine kimi örnek alıyor? Sorusuyla beraber kiminle özdeşleştiğini soran Gül, akabinde çocuğun Allah ile kurmuş olduğu ilişkisinde nasıl dengede kalınacağından bahsetti. Çocuğun kendisi ile kurduğu ilişkiyi anlatırken "iç ses"i tanımladı.

Sağlıklı bir kimlik gelişimi için "ne yapmalı" sorusunu soran Esan gül, özellikle birliktelikleri artırmak, sürekli baskı altında tutmamak ve olabildiğince çocuğu dinlemek gerektiğini söyledi.

Sanal kimlik oluşumunda akıllı telefon ve internetin tehlikelerinden bahseden Gül programı, katılımcıları sorularını cevaplayarak tamamladı.

 



 



 

Programda katılımcılara Esan Gül'ün "Huzura Daha Yakın" Kitabı hediye edildi.