Hamza Akdeniz Sorumluluk Bilincini anlattı

Hamza Akdeniz Sorumluluk Bilincini anlattı


Hamza Akdeniz Sorumluluk Bilincini anlattı AKMER'in konuğu İzmir Özgün-Der başkanı Sayın Hamza Akdeniz idi. Akdeniz "Sorumluluk Bilinci" üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Özgün-Der Yönetim Kurulu üyesi Hamza Akdeniz çalışmaların bereketlenmesi için gayretlerimizin artmasını ve her birimizin sorumluluk sahibi olduğumuzu hatırlamamız gerektiğini vurguladı.

İNSANLAR İNANDIK DEMEKLE BIRAKILACAĞINIMI SANIYOR? 

Ankebut 2 “İnsanlar sırf'inandık' demekle; hiçbir sınavdan geçirilmeksizin bırakılıvereceklerini mi sanıyorlar?” ayetini hatırlayıp imtihanın (denenmenin) sahada olduğunu görmemiz gerekiyor. Kötü gidişattan dem vurup eleştirinin sahada olmadan, örneklik teşkil etmeden eleştirilerin havada kaldığını ve yanlışa düşüldüğüne dikkat çekti.


Cemaatleşme bilincini kuşanarak ümmet olma sorumluluğunu taşımamız ve bu bilinç ile çevremizden ve kendi nefsimizden sorumlu olduğumuzu ıskalamamız gerekmektedir diyen Hamza Akdeniz,

Bakara-177 “İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı tarafına çevirmeniz değildir. Asıl iyilik, o kimsenin yaptığıdır ki, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, kitaplara, peygamberlere inanır. (Allah'ın rızasını gözeterek) yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara, dilenenlere ve kölelere sevdiği maldan harcar, namaz kılar, zekât verir. Antlaşma yaptığı zaman sözlerini yerine getirir. Sıkıntı, hastalık ve savaş zamanlarında sabreder. İşte doğru olanlar, bu vasıfları taşıyanlardır. Müttakîler ancak onlardır!” ayetini hatırlattı.

Allah Bakara süresi 177 ayetinde imanın ilkelerini bize sıralıyor. Ve mala olan düşkünlüğümüze rağmen fedakârlık yapıp paylaşmamız bizim sorumluluk bilincimizi besler dedi.

Hamza Akdeniz, Fıtratımızı diri tutmak için paylaşmaya, İslami çalışmalara gayretimizi arttırmaya ihtiyacımız vardır uyarısında bulundu.