Kardeşlik Bir İhtiyaçtır Programı Gerçekleşti

Aksa İlim ve Davet Merkezi AKMER'in 8. Tanıtım ve Değerlendirme Programı İstanbul Seyrantepe Kültür Merkezinde gerçekleşti. “Kardeşlik Bir İhtiyaçtır” temalı program ilgiyle takip edildi.


Kardeşlik Bir İhtiyaçtır Programı Gerçekleşti

Sunuculuğunu Cihat Aydın’ın  yaptığı program, Kur’an’ı Kerim’den konuyla bağlantılı ayetlerin ve mealinin okunmasıyla başladı. Program’da Kur'an'ı Kerim'i Muhammed Emin Bektaş, mealini ise Furkan Çalışkan okudu.

Dernek yönetimi adına açılış konuşması gerçekleştiren Ali Tozar sözlerine,son dönemde, dünyada ve coğrafyamızda yükselen yabancı karşıtlığı ve ırkçılık eğilimlerine karşı kardeşliği ön plana çıkartacak bir daveti yapmayı elzem görmekteyiz” diyerek başladı.

Tozar, merhametini kaybetmiş, empati duygusunu yitirmiş kesimlerin insanlık adına utanç sebebi olan söz ve ithamlarına karşılık bizler; "KARDEŞLİK BİR İHTİYAÇTIR" diyor, tüm kardeşlerimizi bu merhametli, hikmetli bakışa davet ediyoruz dedi.

İnsanları yurtlarından eden, muhacir hale getiren etkenler üzerinde düşünmemiz gerektiğini hatırlatan Ali Tozar, “özellikle Doğu Türkistanlı, Filistinli, Mısırlı, Suriyeli kardeşlerimizi göçe zorlayan sebepleri anlamaya, kendimizi onların yerine koymaya gayret etmeliyiz” diyerek, “gelin bir de onların dilinden dökülenlere kulak verelim ve kardeşlerimizi anlamaya çalışalım.” çağrısı yaptı.

Ali Tozar, kardeşlik bakışını sağlama, merhamet duygularını yeniden yeşertme amaçlı olan programın hayırlara vesile olması için dua ederek sözlerine son verdi.

Selamlama konuşmasının ardından, İslam coğrafyasında yaşananların özetle aktarıldığı, göçün sebeplerinin muhacirlerin dilinden aktarıldığı “Kardeşlik Bir İhtiyaçtır” konulu kısa film gösterimi yapıldı.

İlgiyle izlenen “Kardeşlik Bir İhtiyaçtır” temalı filmin ardından, Doğu Türkistanlı, Filistinli, Pakistanlı, Mısırlı ve Suriyeli kardeşlerimiz birer konuşma gerçekleştirdiler.

Doğu Türkistan Yeni Nesil Hareketi Dış İşleri Sorumlusu İbrahim Sıddık, Filistinli Yazar, aktivist Naim Eyyubi, Pakistanlı Gazeteci Fahad Shahzad, Mısırlı öğrenci kardeşimiz Ahmed Farğali, İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mithat Haddad, Suriye Nur Derneği Başkanı Dr. Mehdi Davut ülkelerinde yaşananlar hakkında bilgi verip burada olmalarını gerektiren sebepler üzerinde durdular.

AKMER Başkanı, yazar Hamza Er de, muhacir, mülteci düşmanlığı üzerine endişelerini dile getirerek, Müslümanlara yakışan duruşu izah eden bir konuşma yaptı.

Program Grup Yürüyüş solisti Mehmet Ali Aslan’ın birbirinden güzel ezgileri seslendirmesiyle sona erdi.

 

PROGRAMIN FOTOLARI TIKLA:

PROGRAMIN VİDEOLARI TIKLA: