Kurbanlarımızı Çad ve Kamerun'da kestik

Bu yıl Çad ve Kamerun'da kurban organizasyonu gerçekleştiren Aksa İlim ve Davet Merkezi AKMER, bölgede kurban kesim ve dağıtım çalışmalarını tamamladı.


Kurbanlarımızı Çad ve Kamerun'da kestik AKMER, vekalet verilen tüm hisselerin kesim ve dağıtımlarını başarıyla tamamlayarak fakirliğin hüküm sürdüğü bölgelerdeki insanlara kurban etlerini ulaştırdı ve böylece bölge insanının bayram sevinçlerine ortak olundu.

Akika ve Şükür kurbanı gönderen kardeşlerimizin de kurbanları kesildi. Ayrıca siz bağışçılarımızın Su Kuyusu açma talepleri de değerlendirilerek bölgede 4 Su Kuyusu açıldı.

ALLAH KABUL ETSİN, RABBİMİZ RAZI OLSUN

Bu sene kurban çaılışmamızı, Nijerya, Nijer, Çad ve Kamerun ortasında kalmış Kamerun'a bağlı Kousseri bölgesinde gerçekleştirdik. Kousseri, Kameruna bağlı olmasına rağmen başkente 2000 km uzaklıkta olduğu için hiçbir hizmetin götürülmediği, gelişmemiş bir yer... Bu bölgenin insanları belki yılda ilk kez bugün et yiyecekler...

Bölgede kesilen kurbanlardan 700 hane faydalandı.

Kamerun'un güney bölgesi tropikal iklime sahip olduğu için yağmurlardan dolayı bazen ulaşım 1 hafta sürebiliyor. Yollar toprak yol bu sebeple ulaşım ağır ve zahmetli... Bölgenin çoğu yerinde elektrik hattı yok. Elektrik hattının olduğu yerlerde bile çoğu hane sahibi evine elektrik çekemiyor.


4 Su Kuyusu Açıldı

AKMER bu sene bölgede Su Kuyuları da açtı. Temmuz ayı başında vefat eden AKMER Başkanı Hamza Er'in annesi Elmas Mutlu adına açılan su kuyusunun dışında, AKMER HANIMLAR ÇALIŞMASI'nın da bölgede bir su kuyusu oldu. Ayrıca bağış yapan 2 bağışçımızla beraber AKMER toplam 4 su kuyusuyla bu hayra ortak oldu.