Suriye kamplarındaki yetimler ve ailelerine iftarlık yardımı

Suriye kamplarındaki yetimler ve ailelerine iftarlık yardımı


Suriye kamplarındaki yetimler ve ailelerine iftarlık yardımı  
Aksa İlim ve Davet Merkezi AKMER,  "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla Suriye'nin kuzeyinde çadır kentlerde yetimlere iftarlık dağıttı.

AKMER, Kilis'in karşısında Suriye topraklarında yer alan Azez ve Bab kent merkezi çevresindeki kamplarda, Dünya Yetimler Günü’nde yetimlerimizin bulunduğu aileleri sevindirdi.

AKMER Başkanı Hamza Er, “Suriye’de yaşanan savaşın en mağduru, kamplarda zor koşullarda yaşayan evlatlarımız ve aileleridir. Yetimlerimiz, vefat eden aile fertlerinin bizlere emanetidir. Bu emanete sahip çıkma adına çeşitli dönemlerde bölgeye elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bu sene Koronavirüs salgınının etkisiyle yaşanan ekonomik kriz bağışlara etki etse de, biz gücümüz nispetinde çalışmalar yürüttük ve 700 aileye sıcak yemek dağıttık” dedi.

Yetimlere sahip çıkılması adına Dünya Yetimler Günü'nün önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Er, "Her yıl Ramazan ayının 15'inde çeşitli etkinliklerle gündeme getirilen ‘Dünya Yetimler Günü’ hayra yönelmemiz, kalplerimizin yumuşaması adına bir fırsattır. Virüs salgınından ötürü tedbir olarak toplu iftar sofraları kuramasak da bizler bu sefer yetimlerimizin çadırlarına, evlerine misafir olup onlara sıcak yemek ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yemekler, İHH Suriye Babulselam Koordine Merkezinde hazırlanıp paketlenerek ailelere teslim edildi. Dünya Yetimler Günü kapsamında Suriye'deki yetimlere dağıtılan sıcak yemekler çocukların da yüzlerini güldürdü.

Öte yandan, Ramazan yardımları kapsamında yurtiçinde 400 aileye gıda kolisi ve alışveriş kartı dağıtan AKMER, yurtdışında da İdlib/Suriye’de 200 koli, abluka altındaki Gazze/Filistin bölgesinde de 200 koli olmak üzere toplam 400 aileye kumanya desteğinde bulundu.